انجمن روابط عمومی آذربایجان شرقی در یک نگاه
تعریف ما از روابط عمومی
در حالی که “انجمن روابط عمومی ایران” همچنان به عنوان پیشرو در این عرصه در کشور شناخته میشود، تعریف روابط عمومی با ورود تکنولوژیهای نوین و پلتفرمهای دیجیتال به شدت دستخوش تغییر شده است. پیش از این، پاسخ به این پرسش که “روابط عمومی چیست؟” نسبتاً ساده بود، اما ظهور رسانههای اجتماعی و پلتفرمهای دیجیتالی که به طور مستقیم با مصرفکنندگان در ارتباط هستند، چارچوب سنتی روابط عمومی را متحول کرده است.
در این میان، شاید بهترین راه برای تعریف دوباره روابط عمومی این باشد که به آنچه روابط عمومی نیست، توجه کنیم. برای مثال، تبلیغات آشکار، چه در تلویزیون و چه در فضای مجازی، هیچگاه به عنوان بخشی از روابط عمومی محسوب نمیشود. با این حال، با نزدیک شدن به مرزهای فعالیتهای دیجیتال و بازاریابی، تفکیک این مفاهیم گاه دشوار میشود. به عنوان مثال، آیا تبلیغات درون برنامهای یا بازاریابی محتوایی در رسانههای اجتماعی، بخشی از روابط عمومی است یا به بازاریابی تعلق دارد؟
امروزه تعریف یکسانی از روابط عمومی وجود ندارد؛ زیرا معنای آن برای هر فرد و سازمان میتواند متفاوت باشد. زمانی روابط عمومی با روابط رسانهای مترادف بود، اما اکنون با دیجیتالی شدن و تکامل فضاهای آنلاین، این مفهوم به شکلی گستردهتر و پیچیدهتر تغییر کرده است.
بدون شک، صنعت روابط عمومی در ایران نیز از این تحولات مستثنی نیست و با ظهور هوش مصنوعی مولد، این تغییرات به سرعت بیشتری اتفاق میافتد. در گذشته، روشهای محدودی برای انتشار پیامها وجود داشت، از جمله بیانیههای مطبوعاتی و کنفرانسهای خبری. اما اکنون، آژانسهای روابط عمومی با بهرهگیری از ابزارهای دیجیتال و هوش مصنوعی قادر به ایجاد کمپینهای خلاقانهای هستند که نه تنها در فضای مجازی موجهای گستردهای به راه میاندازند، بلکه این تعاملات آنلاین به سرعت به پوشش رسانهای و گفتوگوهای اکتسابی تبدیل میشوند.
با توجه به پیشرفتهای تکنولوژیک، روشهای نوینی برای انتقال پیامها پدید آمده که پیش از این حتی قابل تصور نبود. گوشیهای هوشمند، پلتفرمهای هوش مصنوعی و ابزارهای دادهمحور اکنون در دسترس هستند تا فرآیندهای روابط عمومی را به سطحی جدید ارتقا دهند، جایی که ارتباط با مخاطبان به طور همزمان شخصیسازی شده و مبتنی بر دادههای واقعی است. این تحول دیجیتال نه تنها چارچوب روابط عمومی را تغییر داده، بلکه آن را به یک ابزار استراتژیک چندبعدی تبدیل کرده که نقش مهمی در شکلدهی به افکار عمومی و برندها ایفا میکند.
انجمن روابط عمومی آذربایجان شرقی
انجمن روابط عمومی آذربایجان شرقی (نمایندگی انجمن روابط عمومی ایران در استان آذربایجان شرقی)، ۲۳ مهرماه ۱۴۰۱، طی حکمی از سوی دکتر رفیعی ریاست انجمن روابط عمومی ایران، با حضور آقایان ابراهیم مولائی (رئیس و عضو شورای سیاست گذاری)، رامین نظامی خواه (عضو شورای سیاست گذاری)، وحید کاظم زاده (عضو شورای سیاست گذاری)، محمدرضا عزیزپور (عضو شورای سیاست گذاری)، مجتبی کرمانی زاده (عضو شورای سیاست گذاری) و خانم فائزه زنجانی (عضو شورای سیاست گذاری) تشکیل شد.
انجمن روابط عمومی آذربایجان شرقی (نمایندگی انجمن روابط عمومی ایران در استان آذربایجان شرقی)، در تاریخ ۲۳ مهرماه ۱۴۰۱، با صدور حکمی از سوی خسرو رفیعی، رئیس انجمن روابط عمومی ایران، تأسیس شد. این انجمن با حضور افرادی مانند ابراهیم مولائی (مؤسس، رئیس انجمن و عضو شورای سیاستگذاری) که همچنین از مدیران باتجربه در حوزه روابط عمومی و ارتباطات در ایران است، فعالیت خود را آغاز کرد. دیگر اعضای شورای سیاستگذاری شامل رامین نظامی خواه، وحید کاظم زاده، محمدرضا عزیزپور، مجتبی کرمانی زاده و فائزه زنجانی بودند.
ما گروهی از متخصصان روابط عمومی و ارتباطات از هر دو بخش دولتی و خصوصی در آذربایجان شرقی هستیم که در تمام کارهایمان آینده ای پایدارتر و عادلانه تر را پیش می بریم. ما از خلاقیت، اشتیاق و تخصص خود برای پرورش کار بزرگ استفاده می کنیم و پیشرفتی را که دیروز به دست آوردیم نقطه شروع امروز می بینیم.
تاریخچه انجمن روابط عمومی ایران
انجمن روابط عمومی ایران اولین انجمن در حوزه روابط عمومی و ارتباطات در ایران است که در سال ۱۳۴۶ و با حمایت شرکت ملی نفت ایران و به منظور برقراری ارتباط با انجمن بینالمللی روابط عمومی و توسعه و ترویج و شناساندن روابط عمومی توسط حمید نطقی و تنی چند از شاگردان وی تأسیس گردید.
بعد از انقلاب نیز موضوع تشکیل انجمن روابط عمومی ایران مجدداً در سال ۱۳۶۳ با حضور نطقی و تنی چند از شاگردان وی به بحث گذاشته و مقرر شد روند فعالیتهای انجمن روابط عمومی ایران قبل از انقلاب مورد بررسی و مطالعه قرارگیرد و بعد از جلسات کارشناسی، اساسنامه پیشنهادی برای تشکیل انجمن روابط عمومی تدوین شد و دومین تجربه ازسال ۱۳۶۹ آغاز شد و با تشکیل اولین مجمع خود در خرداد ۱۳۷۰ با تلاش محمد ملازم که مسئولیت اداره کل تبلیغات دولت را در زمان وزارت محمد خاتمی عهده داربود پا به ظهور نهاد.
انجمن روابط عمومی ایران هر ۳ سال یکبار تشکیل مجمع عمومی داده و از آن طریق هیئت مدیره خود را انتخاب میکند. نهمین دوره هیئت مدیره انجمن روابط عمومی ایران در تاریخ ۲ خرداد ۹۶ انتخاب گردید که متعاقب آن میرزابابا مطهرینژاد به عنوان رئیس انجمن روابط عمومی ایران انتخاب گردید؛ که بعد از فوت وی محمدرضا حقیقی از سوی هیئت مدیره نهم به عنوان رئیس جدید انجمن روابط عمومی ایران انتخاب گردید. و در ۲ بهمن ۱۳۹۸ مجمع عمومی انجمن برگزار و خسرو رفیعی به عنوان رییس انجمن روابط عمومی ایران انتخاب شد.
شایان ذکر است که این انجمن صاحب امتیازی ماهنامه روابط عمومی را برعهده دارد.
اساسنامه انجمن روابط عمومی ایران
فصل اول – کلیات
ماده (۱) هدف : با توجه به اهمیت نقش ارتباطات اجتماعی در جهان امروز ، انجمن روابط عمومی ایران با هدف شناساندن نقش روابط عمومی به مردم و تلاش در جهت توسعه روش های علمی و اجرایی در چهارچوب اهداف نظام و قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران تشکیل می گردد .
ماده (۲) انجمن روابط ایران که از این پس دراین اساسنامه انجمن نـــامیده می شود یــک انجمن اجتماعی ـ فرهنگی ـ تحقیقاتی ـ تخصصی است .
ماده (۳) انجمن مؤسسه ایست غیر انتقاعی و منابع آن از طریق حق عضویت، هدایا و کمکها تامین گردیده و ازتاریخ ثبت دارای شخصیت حقوقی خواهد بود و رئیس هیات مدیره آن نماینده قانونی انجمن می باشد .
ماده (۴) مرکز انجمن در تهران خیابان ولیعصر ـ بالاتر از چهارراه شهید چمران ، خیابان شهید فیاضی (فرشته) ، پلاک ۱۴۷ می باشد که با پیشنهاد هیئت مدیره انجمن و تصویب کمیسیون ماده ۱۰ قانون احزاب می تواند درسایر شهرها شعبه یا دفتر تاسیس نماید .
ماده (۵) انجمن از تاریخ تصویب این اساسنامه برای مدت نا محدود تشکیل می شود .
فصل دوم ـ ارکان انجمن
ماده (۶) ارکان انجمن عبارتند از : مجمع عمومی ، هیات مدیره ، بازرس ، کمیته ها و دبیرخانه
ماده (۷) مجمع عمومی با شرکت اعضای پیوسته انجمن تشکیل می گردد .
ماده (۸) مجمع عمومی بردو نوع است : عادی (سالانه ) و فوق العاده
الف ) مجمع عمومی عادی هرسال یکبار درسه ماهه اول هرسال تشکیل می شود .
ب) مجمع عمومی فوق العاده در مواقع ضروری با تصویب و دعوت هیات مدیره و یا با تقاضای کتبی یک سوم اعضای پیوسته و به دعوت هیات مدیره تشکیل می کردد.
ماده (۹) جلسات مجمع عمومی و فوق العاده ( باستثنای مورد مذکور درماده (۳۰) با حضور حداقل نصف به اضافه یک عضو پیوسته تشکیل می گردد . برای اتخاذ تصمیم ( به استثنای مورد مذکور ماده (۳۳) رای موافق اکثریت نسبی عده حاضر ضرورت دارد .
تبصره (۱) درصورتی که در جلسات مجمع عمومی اکثریت حاصل نشود هیات مدیره برای بار دوم اقدام به دعوت خواهد کرد و جلسه مجمع با تعداد اعضای حاضر رسیمت خواهد یافت . تاریــخ دعوت مجدد نباید زودتر از ۱۰ روز و بیش از۳۰ روز ازتاریخ اولین دعوت باشد .
تبصره (۲) جلسه مجمع عمومی ابتدا به ریاست مسن ترین عضو حاضر درمجمع تشکیل شده و بلافاصله اقدام به انتخاب یک نفر رئیس و یک نفردبیر برای اداره جلسه خواهد کرد .
ماده (۱۰) وظایف مجمع عمومی عادی بقرار زیر است :
الف ) استماع گزارش سالانه فعالیتهای انجام یافته و بررسی اقدامات هیات مدیره
ب) تصویب تر از نامه و بودجه انجمن
ج) تعیین خط مشی کلی انجمن
د) انتخاب اعضای هیات مدیره و بازرس
ه) رسیدگی به پیشنهادهای اعضا
و) انجام سایر اموری که طبق مقررات اساسنامه و آئیـن نامه های اجرایی به عهده مجمع عمومی گذاشته شده است .
ماده (۱۱) وظایف مجمع عمومی فوق العاده بقرار زیر است :
الف ) تغییر مواد اساسنامه
ب) کلیه اموری که درصلاحیت مجمع عمومی عادی است .
ماده (۱۲) هیئت مدیره مرکب از۷ نفر است که هر ۳ سال یکبار در جلسه مجمع عمومی با رای مخفی از میان اعضای پیوسته انتخاب خواهد شد .
تبصره (۱) درجلسات مجـمع عمومی علاوه بر۷ نفر اعضای هیات مدیره بـرای انتخاب ۳ نفر اعضای علی البدل نیز بطور جداگانه اخذ رای خواهد شد ، ودر غیاب اعضای اصلی جانشین بـه ترتیب تقدم آرا می توانند درجلسات هیات مدیره شرکت کنند . ( در صورت تساوی آرا به حکم قرعه عمل خواهد شد .)
تبصره (۲) حضور اعضای علی البدل در جلسات هیات مدیره به عنـوان ناظر یا مشاور بدون حق رای بلامانع است .
ماده (۱۳) هیات مدیره در نخستین جلسه ازمیان اعضای خود یکنفر رئیس یکنفرنائب رئیس، یکنفر خزانه دار ، یک نفر دبیر ویک نفرمسئول کمیته ها با اکثریت آرا انتخاب خواهد کرد .
تبصره (۱) رئیس هیات مدیره ضمنا عنوان رئیس انجمن راخواهد داشت .
تبصره (۲) هیچیک از اعضا نمی تواند بیش از دودوره متوالی به ریاست هیات مدیره برگزیده شود .
ماده (۱۴) رئیس هیات مدیره بالاترین مقام اجرایی انجمن و مسئول اجرای تصمیمات مجامع عمومی وهیات مدیره می باشد .
ماده (۱۵) جلسات هیات مدیره با حضور حداقل ۵ نفر رسمیت یافته وتصمیمات با اکثریت چهارنفر معتبر خواهد بود . تبصره : هیات مدیره مکلف است حداقل هر ماه یکبارتشکیل جلسه دهد .
ماده (۱۶) چنانچه هریک از اعضای هیات مدیره که سه جلسه متوالی ویا پنج جلسه متناوب بدون عذرموجه در جلسات هیات مدیره شرکت نکند مستعفی شناخته می شود .
ماده (۱۷) هیات مدیره موظف است برای تشکیل مجامع عمومی (عادی وفوق العاده ) از طریق ارسال دعوت نامه با وسایل مقتضی ودرصورت لزوم با درج آگهی در روزنامه های کثیرالانتشار موضوع تشکیل مجمع و دستور جلسه را به اطلاع اعضای انجمن برساند بطوری که درهرحال ازتاریخ ارسال دعوتنامه تا تشکیل مجمع حداقل ۲۱ روز فاصله باشد .
ماده (۱۸) هرگاه طبق تبصره ۱ ماده ۹ تشکیل مجمع عمومی فوق العاده لازم باشد هیات مدیره مکلف است ظرف یک هفته طبق ماده ۱۷ اقدام به دعوت اعضا بنماید .
ماده (۱۹) اسناد و اوراق بهادار و افتتاح حساب جاری ومعاملات بانکی و هرگونه اسناد و نوشته هایی که متضمن هر نوع تعهد مالی باشد با امضای خزانه دار ورئیس انجمن معتبرخواهد بود .
ماده (۲۰) کلیه در آمـدها و هزینه های انجمن در دفاترقانونی ثبت و شرح و بیـلان آن درپایان سال مالی به کمـیسیون ماده ۱۰ قانون احـزاب ارسال خواهد شد .
ماده (۲۱) وظایـف هیات مدیره به قـرار زیر است :
الف ) اجرای مفاد اساسنامه و مصـوبات مجـمع عمومی
ب) اتـخاذ تصمیم در مورد امـورمالی انجمن
ج) تعیین شرایط استـخدامی کارکنان انجمن و تعـیین میزان حقوق و مزایا و حق الزحمه آنان .
د) اخذ اعتبار ، قبول هدایا ، دریـافت حق عضویت و تامین منـابع مالی انجمن
ه) اخذ تصمیم درمورد افتتاح حساب در بانکها
و) تاسیس باشگاه و مراکز اجـتماع اعضای انجمن و تشکیل جلسات سخنرانی ، کنفرانسها و سمینارهای مربوط
ز) دعوت مجمع عـمومی طبق مقررات این اساسنامه
ح) تهیه گزارش سالانه و تراز نامه جهت تـقدیم آنها به مجمع عمومی
ط) اقامه دعوی از طرف انجمن و جوابگویی به دعاوی اشـخاص حقیقی و حقوقی علیه انجمن در کلیه مراجع
ی) تهیه و تدوین آیین نامه های اجرایی اساسنامه انجـمن و سایرمقرراتی که جهت نیل به هدف های انجمن لازم است . ک) نظارت بر فعالیتهای کمیته ها ل) انتـخاب و معرفی نمایندگان انجمن به مجامع بین المللی
ماده (۲۲) مجـمع عمومی یک نفر بازرس اصلی و یک نفر بازرس علی البدل ، به منظور بررسی و نظارت بر امور انجمن و ارائه گزارش به مجمع به مدت یکسال انتخاب می نماید .
ماده (۲۳) کمیتهها : انجمن دارای کمیته هایی بشرح زیر خواهد بود که مسـئولان هریک ، در اولین فرصت ازمیان اعضای پیوسته انجمن به وسیله هیات مـدیره انتخاب خواهد شد:
۱) کمیته روابط عمومی
۲) کمیته روزنامه نگاری
۳) کمیته عکاسی و فیلمبرداری خبری
۴) کمیته تبلیغات و انتشارات
۵) کمیته رادیو و تلویزیون
۶) کمیته عضویت و ارزشیابی
۷) کمیته آموزش و تحقیق
۸) کمیته تعاون و رفاه
تبصره – هیات مدیره می توانند در صورت لـزوم کمیته های جدیدی نیز تشکیل داده و یا تغـییراتی در کمـیته ها بوجود آورد .
ماده (۲۴) هیات مـدیره آئین نامه مربوط به تشکیلات و نحوه فعـالیتهای هر یک از کمیته ها را تصویب خواهد کرد . ماده (۲۵) دبیرخانه : انجمن دارای دبیرخانه ای است که زیر نظر و با مسئولیت دبیر انجمن اداره می شود .
ماده (۲۶) وظایف دبیر انجمن به قرار زیر است :
الف ) اداره دبیر خانه انجمن .
ب) جمع آوری و تمرکز صورت جلسات و آرای هریک از ارکان انجمن .
ج) ثبت نام اعـضای انجمن با توجه به شرایط و مقررات مندرج در اساسنامه و آئین نامه های مـربوط .
د) انجـام امور مکاتباتی ارجاعی ارکان مختلف انجمن .
ه) انجام امور محوله از طرف هـیات مدیره .
فصل سوم – وظـایف و فعالیت ها
ماده (۲۷) به منـظور نیل به هدف های آمـده در ماده (۱) این اساسنامه ، انجمـن اقدامات و فعالیت های زیر را به عمل خواهد آورد .
الف ) ایـجاد و تحکیم روابط اجتماعی ـ تحقیقاتی و آموزشی و تبادل نظر بین متخصصان و سازمان هایـی که فعالیت های آنها به نحوی از انحا با هدف های انجمن ارتباط دارد .
ب ) کوشش در افزودن دانش و اطلاعات متخصصان و صاحبنظران کشور و آشنــاساختن آنها با تازه ترین پیشـرفت های مربوط به رشته های عـلوم ارتباطـات اجتماعی و هنری از قبیل روابط عمومی ، روزنامه نگاری ، ارتباطات انسانی ، رادیو ، تلویزیون ، گرافیک و طراحی .
ج) همکاری با وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به ویژه دبیرخانه شورای هماهنگی تبلیغات دولت .
د) همکاری با وزارت فرهنگ وآموزش عالی و دانشـگاهها و مؤسـسات آموزش عالی در جهت اهداف انجمن .
ه) ایجاد روابط علمی فرهنگی با مجامـع بین المللی علوم ارتباطات اجتماعی مشابه در سایر کشورها .
و) همکاری با سازمان های دولتـی و خصوصی در جهت گسترش علوم ارتباطات اجتماعی و کمک بـه حل مسـایل مربوط به آنان .
ز) برگزاری سمینارها و کنفرانس های علمی ، آموزشی ، تحقیقاتی و تخصصی درداخل وخارج از کشور .
ح) تشکیل کلاسها و دوره های تخصصی درسطوح مختلف .
ط) جمع آوری اطلاعات و مدارک علمی و انتشار نشریات حاوی پیشرفت های علمی و فنی و تحقیقاتی در رشته های مربوط به علوم ارتباطات اجتماعی و همکاری با سازمانهای دولتی و خصوصی درمورد تالیف ، ترجمه و نشرمجلات و کتب مربوط به این رشته .
ی) اعزام هیات های کارشناسی به خارج از کشور درموارد ضروری .
فصل چهارم ـ عضویت
ماده (۲۸) عضویت در انجمن بردو نوع است :
الف ) عضویت پیوسته ، شامل اشخاصی است که معتقد به نظام جمهوری اسلامی ایران بوده و دارای لااقل یکی از شرایط ذیل باشند :
لیسانس رشته ها و گرایش های علوم ارتباطات اجتماعی
دانشجویان علوم ارتباطات اجتماعی که۷۰ واحد درسی گدرانده باشند .
سابقه دوسال تصدی پست مدیریت اداره ، دفتر ، واحد روابط عمومی
گذراندن دورهای آموزشی عـلوم ارتباطات اجتماعی معادل کاردانـی از مؤسسات معتبر رسمی .
ب ) عضویت افتحاری :
شامل اشخاصی است که به پیشبرد هدف های انجمن علاقمند بوده و کمکهای مؤثر و ارزنـده ای نموده باشند .
فصل پنجم ـ امور متفرقه
ماده (۲۹) انجمن با تصــویب مجمع عمومی و مقامات ذیصلاح می تواند به هرگروه داخلی ویا بین المللی که هدفشان مشابه هدف های انجمن است ملحق شود .
ماده (۳۰) انـحلال انجمن با رای موافق دوسوم کلیه اعـضای پیوسته صورت خواهـد گرفت . مجمع عمومی که رای به انحلال انجمن می دهد در همان جلسه مدیر یا مدیران تصفیه را معین خواهد کرد .
ماده (۳۱) درصورت انحلال اموال انجمن اعم از منقول و غیر منقول به وسیله مدیر یا مدیران تصفیه به یکی ازمؤسسات آموزشی یا تحقیقاتی کشور واگذار خواهد شد .
ماده (۳۲) هرگونه تغییری درمفاد اساسنامه با اکثریت دوسوم اعضای مجمع عمومی صورت خواهد گرفت .
ماده (۳۳) هرگونه تغییری درمتن اساسنامه یا کادر هیات مدیره پس از تصویب مجمع عمومی و تایید کمیسیون ماده ۱۰ قانون احزاب معتبر خواهد بود .
ماده (۳۴) این اساسنامه در۳۴ ماده و ۸ تبصره به تصویب مجمع عمومی انجمن در تاریخ ۲۷/۲/۱۳۷۰ رسید .